אלולוז הוא מונוסכריד הנמצא באופן טבעי במזונות מסוימים כמו תירס, תאנים, ענבים, קיווי ופירות נוספים. כדי לייצר את אבקת האלולוז, משתמשים בתהליך תסיסה, שבו סוכרוז מופק ממקורות צמחיים ולאחר מכן מתסיסים אותו באמצעות חיידקים או אנזימים כדי להמיר אותו לאלולוז. אלולוז הוא תחליף סוכר טבעי ללא טעם, מה שהופך אותו לבחירה אידיאלית לאנשים הדוגלים בתזונה דלת פחמימות או קיטוגנית. הוא מהווה אלטרנטיבה מצוינת לסוכר, ועוזר בהפחתת צריכת הפחמימות מבלי לפגוע בטעם.
היתרונות של אלולוז:
ללא טעם לוואי: לא משאיר טעם לוואי, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת למגוון רחב של מנות ומשקאות
אידיאלי לדיאטת קיטו: מושלם לאנשים העוקבים אחרי צריכת הפחמימות שלהם
דל קלוריות: מכיל פחות קלוריות מסוכר רגיל, ועוזר בשמירה על משקל תקין
לא מעלה את רמות הסוכר בדם: בטוח לאנשים הנדרשים לשלוט ברמות הסוכר
אלולוז מושלם ל:
מתוק למשקאות: הוסף לקפה, תה או שייקים
אפייה: השתמש בו במתכונים לקינוחים ומאפים כדי להפחית את כמות הפחמימות
רטבים ומרינדות: אידיאלי להכנת רטבים ומתבלים מתוקים ללא קלוריות מיותרות
רכיבים: 100% אבקת אלולוז.
ערך תזונתי ל-100 גרם אבקת אלולוז:
אנרגיה
39 קלוריות
סך השומנים
0 גרם
נתרן
0 מ"ג
סך הפחמימות
98.5 גרם
מתוכן: סוכרים
0 גרם
חלבונים
27 גרם
שימוש: אחת וחצי כפיות אבקת אלולוז שוות לכפית אחת של סוכר.