פיקנוגנול הוא רכיב נוגד-חמצון רב עוצמה המכיל קבוצת חומרים בשם ביופלבנואידים.
המקור העשיר ביותר לפיקנוגנול הוא האורן הימי הצרפתי (Pinus maritima) הגדל ביער האורנים הענק, המשתרע לאורך החוף האטלנטי של דרום צרפת.
הידע על התועלת הרפואית שבמיצוי קליפת עץ האורן קיים זה מאות בשנים ובשנת 1987 נרשם הפיקנוגנול במשרד הפטנטים של ארה"ב כגורם רפואי ה"זולל" רדיקלים חופשיים.
הפיקנוגנול מוכר כרכיב תזונתי חיוני לא רק בארה"ב, אלא גם במדינות רבות באירופה שם נעשה בו שימוש מזה שנים, לטיפול בבעיות רשתית העין אצל חולי סוכרת, ובפינלנד בה הוא נפוץ ביותר להקלת התקפים של קדחת השחת.
גם בארצות נוספות ברחבי העולם משמש הפיקנוגנול במגוון שימושים רחב הנגזר מפעילותו נוגדת החמצון רבת העוצמה ובשל היעדר תופעות לוואי לשימוש בו.
בספרו 1991 "The New Super-Nutrition" כותב ד"ר ריצ`ארד פאסווטר, ביוכימאי אמריקאי בעל שם עולמי:
"פיקנוגנול שייך למשפחת הביופלבנואידים. ניתן להפיקו מזרעי ענבים או גפנים, אולם המקור המועדף הוא קליפת הגזע של עץ האורן, ובייחוד של זה הגדל על שפת ימה של צרפת".
"רמת האנטי-אוקסידנטיות הגבוהה שלו", מסביר פסווטר, "היא שמקנה לו את כוחו ואת מגוון יתרונותיו הטיפוליים: האטת תהליכי ההזדקנות, מניעת סרטן ומחלות-לב, שיפור מצב העור, מניעת סניליות, מניעת קטרקט, הקלת מצבי ארתריטיס ועוד".
השפעתו של הפיקנוגנול מהירה ביותר: בתוך 20 דקות הוא נספג בדם ועושה דרכו לרקמות. תוך שעה מרגע הבליעה כבר ניתן למצוא את הפיקנוגנול ברוק. ב- 72 השעות שבהן נשאר הפיקנוגנול בגוף הוא פועל לנטרול רדיקלים חופשיים ומונע התחמצנות.
רדיקלים חופשיים נוצרים בגופנו בעקבות תגובת מולקולות שומן לחמצן, תהליך הדומה להתעפשותו של שמן בישול בעקבות חשיפת יתר לשמש, ונוצרים גם על-ידי תהליכים כימיים רגילים כמו מטבוליזם של חומצות שומן בלתי רוויות.
הימצאותם המתמדת של הרדיקלים החופשיים בגוף והשפעתם ההרסנית על התאים ידועה כבר משנות החמישים למזלנו, מצויד גופנו במנגנוני הגנה מיוחדים בצורת אנזימים הבולעים ומנטרלים אותם.
בין אנזימים אלה אנו מוצאים את הגלותטיון פרוקסידאז הזקוק למינרל סלניום על-מנת לעצור את תהליך החמצון, ואת הסופראוקסיד דיסמוטאז (D.O.S) הזקוק למינרלים אבץ, נחושת ומנגן להשלמת תהליך הניטרול.
נוגדי-חמצון תזונתיים הם רכיבי מזון התומכים בפעילות אנזימטית זו. הם מונעים את התגובות הכימיות המזיקות שמעודדים הרדיקלים החופשיים של חמצן והפרוקסידים. עם העיקריים שבהם נימנים: ויטמין A ,ויטמין C ,ויטמין E סלניום ובטא קרוטן.
מחקרים שנעשו אודות הפיקנוגנול בעשור האחרון מצביעים על מגוון רחב של יכולות שרכיב ייחודי זה ניחן בהן:
שימושים עיקריים של פיקנוגנול:
משקל כל כמוסה של פיקנוגל 410 מ"ג, ובתוכה:
פיקנוגלנול - מ"ג ............................................ 30
רכיבים נוספים: תאית, סיליקה, מגנזיום סטארט
כמוסות פיקנוגלנול של סופהרב אינן מכילות: תירס, שמרים, חיטה, סויה, סוכר, גלוטן ועמילן ומיוצרות ללא חומרים משמרים, חומרי טעם וריח מלאכותיים.
הוראות שימוש: 1-2 כמוסות ביום, עם הארוחה.
פיקנוגנול של סופהרב מומלץ לשלב עם:
תמצית תקנית רימונים - סופהרב
אסטר C קומפלקס - סופהרב
ויטמין E400 - סופהרב
כשר למהדרין בהשגחת הבד"ץ של העדה החרדית, ירושלים
ובאישור הרבנות המקומית נצרת עילית.
תכולה: 60 כמוסות
יצרן: סופהרב, ישראלאין עדיין חוות דעת.