טף הינו סוג דגן עתיק ומוכר בעיקר בזכות לחם האינג'ירה האיתופי.
לטף יתרונות תזונתיים רבים ובראשם ערכי הברזל שלו- 100 גרם של קמח טף מכיל את אותה כמות הברזל כמו בקילו בשר, או 20 ביצים. בזכות עובדה זו הטף מתאים מאוד לצמחונים וטבעונים.
ניתן לשלב קמח טף בפשטידות ומאפים שונים, כמו גם במרקים ודייסות.
קמח טף מלא של מנחת הארץ - יתרונות:
ערך תזונתי ל-100 גרם:
אנרגיה .......................367 קק"ל
חלבונים ......................13 גרם
פחמימות ....................73 גרם
שומנים ...................... 2.4 גרם
סידן ...........................180 מ"ג
ברזל ..........................706 מ"ג
רכיבים: זרעי טף
תכולה: 1000 גרם
כשר בד"ץ מהדרין בהשגחת הרב אברהם רובין
מפעל שומר שבת.
ארץ ייצור: ישראל
אין עדיין חוות דעת.