יעד המשלוח | USD ($) | HE
מוצר זה אזל זמנית מהמלאי.
כאן ניתן לבחור מוצרים דומים:
השלמות מזון ייחודיות

אופטיק + (אופטיק גארד) 72 טבליות - סופהרב

מחיר: $59.90
הנחה: 
40%
מחיר שלנו: $35.90
Sold Out

אופטיק גארד - סופהרב

התנוונות מאקולרית של העין תלויית-גיל (AMD) Age Related Macular Degeneration הוא השם אשר שניתן לקבוצת מחלות הפוגעות בתאי הראייה המצויים במאקולה שבמרכז הרטינה.

AMD היא גורם מספר אחד לבעיות ראייה בבני 55 ומעלה. עם העלייה בגיל הולך וגדל שיעור הלוקים במחלה. בארה"ב סובל אחד מכל שישה אנשים בגיל 55 ומעלה מבעיית ראייה כתוצאה מ- DMA, וכ- 20,000 חולים חדשים מדי שנה יאבדו את יכולת הראייה במרכז העין, בעין אחת או בשתיהן.

היות ולמוח יכולת להשלים תמונות לא שלמות, מגיעם מרבית האנשים לרופא העיניים, כאשר הנזק אשר נגרם לעין נמצא בשלבים מתקדמים.

אומנם, למדע עדיין אין הבנה מלאה לגבי הגורמים למחלה אולם כיום יש מספר רב של מחקרים המצביעים על קשר בין אורח חיים - תזונה, עישון והרכבת משקפי שמש, לבין רמת הסיכון להתפתחותה של המחלה, נוסף על גורם הגנטי שהוא הגורם הראשי להופעתה.

קיימים מספר גורמים להתפתחותה של AMD:

  • סטרס חמצוני (Oxidative Stress) - הרטינה שבעין מורכבת משכבות רבות של תאים המכילים אחוז גבוהה של חומצות שומן בלתי-רוויות (PUFA), איברי נשימה (מיטוכונדריה) וחמצן.
    צריכת החמצן בעין היא הגבוהה ביותר מכל אברי הגוף, וכתוצאה מכך נוצרים רדיקלים חופשיים רבים הפוגעים בחומצות השומן המצויות בממברנות העין. חוסר איזון בין קצב היווצרות הרדיקלים החופשיים לבין רמת נוגדי- החמצון יוצר מצב הידוע כסטרס חימצוני.
    ככל שמזדקנים פוחתת יכולת הגוף להתמודד עם קצב יצירת הרדיקלים החופשים ופגיעתם באברי הגוף השונים ובניהם העין גוברת בהתמדה.
  • חסר ברכיבי-תזונה - תהליך הראייה דורש חמצן ורכיבי-תזונה בכמות גדולה. על-מנת לעמוד בדרישות המוגברות למזון ולחמצן מכילה העין רשת מסועפת של נימי דם.
    כל פגיעה בכלי הדם, גורמת לירידה בקצב חילוף החומרים ומכאן לפגיעה ביכולת הראייה.
  • עישון - עישון גורם להיצרותם ולהתעבותם של כלי הדם. נמצא כי שיעור המעשנים הסובלים מ-AMD, גבוה מזה של הלא מעשנים.
  • תזונה עתירת כולסטרול - תפריט ובו מזון המכיל שיעור גבוה של שומן וכולסטרול, מובילה לעלייה בריכוז כולסטרול LDL בדם. תהליך חמצונו של כולסטרול LDL יוצר מולקולות הנוטות להידבק לדפנותיהם של כלי הדם וליצירת חסימות בזרימת הדם.
  • תזונה דלה בנוגדי-חמצון - פירות וירקות מכילים רכיבי-תזונה החשובים לשמירה על תאי העין מפני התחמצנות, ושמירה על נימי דם נקיים מחסימות. מחקר בחן את הקשר בין אכילת מזון עשיר בנוגדי-חמצון (ויטמינים A,E,C, וקרוטנואידים) לבין הסיכון להתפתחות AMD. במחקר נבדקו 356 איש הסובלים מ-AMD ו-520 איש בריאים. הנחקרים היו בני 55-80. במהלך השנה נאסף חומר על הרגלי האכילה של הנחקרים ומתוכו עלה כי צריכת מזון עשיר בנוגדי-חמצון מפחיתה את הסיכון ללקות ב- AMD ב-43%.
    לאורך השנים נעשו מחקרים קליניים בבעלי-חיים ובבני אדם המצביעים על חשיבותם של מספר ויטמינים, מינרלים ורכיבי-תזונה אחרים בהקטנת הסיכון ללקות ב-AMD, בהאטת קצב התקדמותה ובשיפור יכולת הראייה.

על בסיס מחקרים אלה פותחה הפורמולה Optic Guard מבית סופהרב.
פורמולה זו מכילה את רכיבי התזונה אשר נמצאו כיעילים ביותר, במינונים בהם נמצאה היעילות הגבוהה ביותר, לשמירה על בריאות העין

לפורמולה אופטיק גארד מספר שימושים עיקריים:

  • האטת התנוונות מאקולרית תלויית גיל
  • שיפור הראייה (לרבות ראיית לילה)
  • פעילות נוגדת-חמצון להגנה על העין
  • חיזוק נימי העין ושיפור גמישותם

אודות הרכיבים:

  • לוטאין - לוטאין משתייך לקבוצת הקרוטנואידים. הוא אינו מיוצר בגוף אלא נספג דרך המזון.
    לוטאין מצוי בפירות ובירקות ובעיקר בירקות ירוקי עלים כגון תרד.
    לוטאין הוא נוגד-חמצון ועיקר פעילותו בהגנה על העין, בה הוא מצוי בריכוזים גבוהים, מפני נזקיהם של רדיקלים חופשיים.
    הפיגמנטים המצויים במאקולה משמשים כשיכבת הגנה על הרטינה הודות ליכולתם לסנן את האור הכחול המגיע מן השמש ויוצר רדיקלים חופשיים בעין.

    במחקר הולנדי בו נטלו הנחקרים 10 מ"ג של לוטאין משך 3 חודשים, נמצאה עלייה של 22% בריכוז הפיגמנטים המצויים במאקולה.

    במחקר נוסף אשר נעשה באוניברסיטת הרווארד נמצא כי תוספת של 6 מ"ג לוטאין ביום הביאה לירידה של 19% בקצב התפתחות המחלה.
  • תמצית אוכמניות (Bilberry Extract) - המחקר לגבי יעילותו של פרי האוכמניות לשיפור הראייה החל בשנות ה-60 בעקבות דיווחים של טייסים על שיפור היכולת לראיית לילה, לאחר אכילת ריבה עשויה מפרי אוכמניות.
    מחקרים אשר נעשו בשנות השמונים באירופה, הדגימו את יכולתו של פרי האוכמניות לצמצם את משך הזמן הנדרש לעין להסתגל לחושך או לאור חזק; שיפור חדות הראייה ושיפור בזרימת הדם בנימי העין.
    פרי האוכמניות מכיל רכיבים בשם אנטוציאנידינים (anthocyanosides) ממשפחת הביופלבונואידים. רכיבים אלה נחנו ביכולת נוגדת- חמצון חזקה.
    תכונות חשובות נוספות של פרי האוכמניות הן: שיפור זרימת הדם בנימי העין על-ידי שמירה על שלמותם; יכולת הרחבת כלי הדם ומניעת הידבקות טסיות דם הגורמות ליצירת קרישי דם; ותמיכה בחידוש ייצור חלבון הרודופסין (Rhodopsin) בעין, החיוני לראיית לילה.
  • ויטמין C - ויטמין C שייך למשפחת הוויטמינים המסיסים במים. בעוד שמרבית החיות מסוגלות לייצר ויטמין C בגוף, הרי שהאדם צריך לקבלו בתזונה.
    כנוגד-חמצון רב-עצמה, לוויטמין C, חשיבות ביולוגית רחבה. קיים אפקט סינרגי בין ויטמין C לוויטמין E.
    מחוץ לתא, מצוי ויטמין C בדם ובעין ברמות גבוהות, שם הוא פועל על הרדיקלים החופשים עוד טרם הגעתם לתא ופגיעתם ברקמות השומניות.
    בתוך התא, מאפשר ויטמין C איחזור וויטמין E ומונע פגיעה ב-DNA.
    האנזים Glutathione Peroxidase הוא אחד מן האנזימים החשובים במערכת ניטרול הרדיקלים החופשיים בעין.
    ויטמין C, ויטמין E ומינרל הקורט סלניום, משמשים אבני בניין לייצור Glutathione.

    בניסוי אשר נעשה ביוון לבחינת יכולת ניטרולם של רדיקלים חופשיים ברטינה באמצעות ויטמין C וויטמין E, השתמשו בסמן Nitric Oxide, כמדד לרמת הרדיקלים החופשיים המצויים בעין.
    בניסוי זה השתתפו 50 חולי סוכרת אשר קיבלו תוספת של ויטמין C במינון של 1000, וויטמין E IU 400 ליום, לתקופה של 10 ימים. רמת Nitric Oxide נמדדה בתחילת הניסוי ובסיומו. תוצאות המחקר הראו ירידה משמעותית (p<0.05) ברמות Nitric Oxide.
    אופטיק גארד מכילה C Ester - ויטמין C פטנטי לספיגה אופטימלית.
  • ויטמין E - ויטמין E הוא ויטמין מסיס בשמן, המצוי בפלסמה, בכדוריות הדם האדומות וברקמות שונות. ויטמין E הוא בעל תפקיד מרכזי בשמירת השלמות הביולוגית של הממברנות.
    בעין תפקידו למנוע חמצונן של חומצות השומן המצויות בממברנה, וחידוש ה- Glutathione.
    ויטמין E פועל בסינרגיזם עם נוגדי-חמצון כגון ויטמין C, סלניום, בטא-קרוטן, קו-אנזים Q-10 ו- DHA.
    קיים הבדל ניכר בין פעילותו של ויטמין E סינטתי (dl-alpha-tocopheryl acetate) לבין זו של ויטמין E טבעי .
    יעילות של ויטמין E הטבעי היא 1.36 מזו של ויטמין E סינתטי.
    למרות ריבוי המחקרים בהם נעשה שימוש במינונים של 400-800 יחב"ל, המינון המומלץ והבטוח לשימוש לאורך זמן הוא 200 יחב"ל ויטמין E טבעי.

    במחקר הידוע בשם ,"The physician Health Study" הקטינו רופאים שנטלו תוספת של ויטמין E ב-13% את הסיכוי ללקות ב-AMD.
  • ויטמין A - ויטמין A או כבטא קרוטן, הוא ויטמין מסיס בשמן, בעל חשיבות בתהליכים רבים בגוף.
    ויטמיו A הוא הוויטמין העיקרי השותף לתהליך הראייה. הוא נמצא בריכוזים גבוהים בעין, ומשתתף בהפיכת החלבון אופסין לרודופסין.
    הרודפסין קולט את האור והופך אותו לאנרגיה המועברת מעצב הראיה למוח. תהליך זה מצריך אספקה קבועה של ויטמין A, אותו מקבלת העין דרך הדם. ראיית לילה דורשת כמויות גדולות יותר של ויטמין A. חסר בווטמין A מוביל לפגיעה בראייה המוכרת כעיוורון לילה.
  • בטא קרוטן - זהו הקרוטנואיד העיקרי המשמש ליצירת ויטמין A. נוסף על יכולתו לספק לגוף ויטמין A, בטא קרוטן הוא רכיב נוגד-חמצון המונע נזקי קרינה ופגיעה ברשתית העין, והתפתחות קטרקט.
  • סלניום - רכיב זה הוא נוגד-חמצון רב-עוצמה הפועל בגוף בשיתוף עם ויטמין E ועיקר פעילותו נוגדת החמצון מתבטאת בהימצאותו באזור הפעיל של האנזים glutathione peroxidase. תפקידו של ה- glutathione peroxidase הוא פירוק רדיקלים חופשיים .(hydroperoxides) על-מנת למנוע תסמיני חסר מומלץ ליטול 55-75 מק"ג סלניום ביום.
  • אבץ - מינרל זה משתתף בתהליכים רבים בתוך התא. ריכוז האבץ הגדול ביותר נמצא בעין.
    במחקרים נמצא כי חסר באבץ הביא לעלייה ברמת הסטרס החמצוני.
    קיים קשר בין הזדקנות לבין ירידה ברמת האבץ ועלייה ברמת הסיכון ללקות במחלות כרוניות. הסיבה לירידה זו נובעת מירידה בריכוז האנזימים גלוטתיון, קטאלז וסופראוקסיד דיסמוטאז, הפועלים נגד האוקסידנטים הרבים הנוצרים בתהליך הראייה.

    חשיבות נוספת של האבץ לתהליך הראייה קשורה להשפעתו על רמות ויטמין A בעין.
    נמצא כי חסר באבץ משתק את אנזים Retinyl ester hydrolase האחראי על העברת ויטמין A מן הכבד, בו הוא מאוחסן, לדם ומשם לעין.
    נטילת תוספת אבץ הביאה לעלייה של 17% ברמת האבץ בדם, לעומת תזונה ללא תוספת אבץ.

    במחקר רב-משתתפים בו השתתפו 4,757 נבדקים הסובלים מ-AMD ברמות חומרה שונות, נבדק הקשר בין נטילת תוספת של נוגדי-חמצון ובין התפתחות AMD. גיל הנבדקים נע בין 55 ל- 88 שנה. הנבדקים חולקו על-פי דרגת הנזק אשר נגרם לראייה. בכל קבוצה קיבלו פלסבו או תערובת של נוגדי-חמצון (ויטמיני E A,C, ובטא קרוטן), או רק אבץ, או שילוב של נוגדי-חמצון ואבץ. הניסוי נמשך 6.3 שנים. תוצאות המחקר הראו:
    1. השילוב הטוב ביותר למניעת AMD הוא נטילת נוגדי-חמצון במשולב עם אבץ.
    2. התרומה הרבה ביותר של העשרת המזון בנוגדי-חמצון היתה בקבוצה בה היה הסיכון הגבוה ביותר. בקבוצה זו נרשמה ירידה של 25% בקצב התפתחות המחלה.
  • נחושת - משום שאבץ ידוע כאנטגוניסט לנחושת ומסוגל ליצור מצב של אנמיה ויש חשיבות רבה ליחס שבין נחושת לאבץ בגוף, הועשרה פורמולת Optic Guard במינרל זה.
  • ויטמין 2-B - בעין משתתף B-2 ביצירת מולקולת (FAD) Flavin Adenine Dinucleotide המשמשת כקו-פקטור ליצירת האנזים.
     
  • תמצית גינקו בילובה - עליו של צמח מרפא זה מכילים רכיבים פעילים נוגדי-חמצון בשם ginkgoflavoglycosides ייחודיים לצמח זה.
    רכיבים פעילים אלה נחנו ביכולת נוגדת-חמצון רבת-עוצמה המאפשרת הגנה לאיברים רבים בפני השפעות ההרסניות של הרדיקלים החופשיים.
    כמו-כן, נמצאו כמעכבי פקטורי קרישה (PAF) Platelet activating factor, בעלי יכולת להרחבת כלי הדם ומניעת היצמדות טסיות הדם.
    פעילות של הפלבונואידים במערכת הדם, מאפשרת את זרימת הדם גם בנימים הקטנים של העין, ומונעת הרס של תאי הראייה כתוצאה מחוסר חמצן.
  • ביופלבונואיד הדרים וקוורצטין - 2 רכיבי-תזונה אלה הם ביופלבונואידים המצויים בפירות. הפלבנואידים מספקים הגנה לעין הן כנוגדי-חמצון והן ביכולת לשמור על יציבות ושלמות נימי הדם ולאפשר זרימת דם לעין.

משקל כל טבלית אופטיק גארד 1270 מ"ג, ובה:
לוטאין טבעי - מ"ג ......................................... 10
ויטמין C - מ"ג ............................................. 150
תמצית תקנית אוכמניות - מ"ג ........................ 100
ביופלבונואיד הדרים - מ"ג .............................. 60
קוורציטין - מ"ג ............................................. 50
ג'ינקו בילובה - מ"ג ....................................... 30
ויטמין B2 - מ"ג ............................................ 10
אבץ - מ"ג ................................................... 8
נחושת - מ"ג ................................................ 1
סלניום אורגני - מק"ג ..................................... 100
בטא-קרוטן - יחב"ל ...................................... 7500
ויטמין A - יחב"ל .......................................... 2500
ויטמין E טבעי - יחב"ל ................................... 100

רכיבים נוספים: מניטול, תאית, מלטודקסטרין, מונו-קלציום פוספאט, אקציה, קרוסכרמלוז, מגנזיום סטארט, סיליקה די-אוקסיד, טיטניום די-אוקסיד, צבע ירוק טבעי (כלורופיל), צבע צהוב טבעי (כורכום).
אופטיק גארד של סופהרב אינו מכיל: תירס, שמרים, חיטה, סויה, סוכר, גלוטן ועמילן. ומיוצר ללא חומרים משמרים, חומרי צבע, טעם וריח מלאכותיים.

הוראות שימוש: טבלית אחת ביום, עם הארוחה (לא מומלץ ליטול לפני השינה).

אופטיק גארד מומלץ לשלב עם:
פריים טיים - סופהרב
אומגה 3 - סופהרב

כשר בהשגחת הרבנות המקומית נצרת עילית

תכולה: 72 טבליות

אופטיק גארד לא נוסה על בעלי חיים

יצרן: סופהרב, ישראל

נשים הרות, נשים מניקות, אנשים הנוטלים תרופות מרשם וילדים - יש להיוועץ ברופא
מידע זה אינו רפואי ואינו התוויתי. בכל מקרה של בעיה רפואית יש לפנות לרופא המטפל.


  • ברקוד: 7290011651879
  • משקל כללי: 0.33ק"ג
  • יוצר ע"י: סופהרב - תוספי תזונה טבעיים

תודה על הסקירה שלך!

אין עדיין חוות דעת.