כוסמת קלויה היא גרעיני כוסמת שעברו תהליך קלייה לאחר הקציר. תהליך הקלייה מעניק לכוסמת טעם עשיר ואגוזי יותר בהשוואה לכוסמת לא קלויה, שהטעם שלה נחשב עדין יותר.
היא נפוצה במטבחים מסורתיים במזרח אירופה, רוסיה, ואסיה, שם היא משמשת להכנת מגוון מנות כמו דייסות, תוספות, ומרקים. הכוסמת הקלויה פופולרית במיוחד בשל הטעם המיוחד שלה, המרקם היציב לאחר הבישול, והיכולת שלה לספוג טעמים בצורה טובה.
מבחינת ערכים תזונתיים, הכוסמת הקלויה האורגנית מכילה חלבון מלא (כולל כל חומצות האמינו החיוניות), סיבים תזונתיים, וויטמינים כמו ויטמין B, וכן מינרלים כמו ברזל, מגנזיום, ואבץ.
היא נחשבת למזון על ואהודה על-ידי מי שמחפשים מזונות בריאים ומזינים.
רכיבים: כוסמת קלויה מגידול אורגני.
סימון תזונתי ל-100 גרם | ב-100 גרם מזון יבש | ב-100 גרם מזון מבושל |
אנרגיה (קלוריות) | 392 | 104 |
סך השומנים (גרם) | 2.7 | 0.6 |
מתוכם:חומצות שומן רוויות גר' | 0.6 | 0.1 |
כולסטרול (מ"ג) | 0 | 0 |
נתרן (מ"ג) | 7 | 17 |
סך הפחמימות (גרם) | 75 | 20 |
מתוכן: סוכרים (גרם) | 0.7 | 0 |
סיבים תזונתיים (גרם) | 10 | 2.7 |
חלבונים (גרם) | 12 | 3.4 |
הוראות הכנה: לשטוף היטב 1 כוס כוסמת קלויה ולסנן. להכניס לסיר ולהוסיף 2 כוסות מים. לכסות את הסיר חלקית ולהמתין לרתיחה. לאחר הרתיחה ולהנמיך את האש ולבשל על להבה נמוכה כ-20 דקות עד שהכוסמת מתרככת. לתבל לפי הטעם.
תכולה: 500 גרם.
כשר פרווה בהשגחת הבד"צ בית יוסף.
ארץ ייצור: סין.
אין עדיין חוות דעת.