סולת משמשת במבחר גדול של תבשילים, החל בדייסת סולת בעלת ערך תזונתי גבוה, דרך מרקים ותבשילים הדורשים עיבוי עדין ומיוחד של הרוטב וכלה במטעמי סולת שאחד הידועים שבהם הוא קוסקוס.
סולת חיטה אורגנית של מנחת הארץ מחיטת ארץ ישראל.
ערך תזונתי ל 100 גרם:
אנרגיה...................................363 קלוריות
חלבון.....................................13 גרם
פחמימות.................................75 גרם
שומן......................................1.4 גרם
מתכון בסיסי לקוסקוס:
חומרים: 2 כוסות סולת מלאה, 1 כוס מים להשריה, 2 כפות שמן, מלח.
הוראות הכנה: לשפוך את הסולת לצלחת עמוקה. להוסיף את המים ולערבב בעדינות באצבעות, המים יספגו בסולת בתוך 10 דקות. לבחוש את העיסה באצבעות ולמנוע היווצרות גושים. להניח את התערובת למשך 20 דקות. לשים את העיסה בתוך מאדה במשך 30 דקות מעל מים רותחים או תבשיל הנמצא ברתיחה. להוריד מן האש, להוסיף 2 כפות שמן ומעט מלח והקוסקוס מוכן. לקוסקוס הבסיסי ניתן להוסיף תבשיל בשר, עוף או תבשיל ירקות.
תכולה: 1 ק"ג
כשר למהדרין בהשגחת הרבנות צפת והרבנות חדרה,בפיקוחו ובהנחיתו של הרב יהודה עמיחי מכון התורה והארץ.
ארץ ייצור: ישראל
אין עדיין חוות דעת.