הכוסמין הוא דגן מחמשת מיני הדגן שנשתבחה בהם ארץ ישראל, קמח הכוסמין שימש במשך אלפי שנים הדגן העיקרי בלחם שנאכל בעבר. למעשה, הוא מוצר עתיק שזכה לעדנה מחודשת ובצדק, הערכים התזונתיים שלו גבוהים מאוד ואילו תכולת הגלוטן שבו נמוכה. כמו כן, אפשר להכין מקמח כוסמין את כל מה שאפשר להכין מקמח חיטה.
קמח כוסמין מלא של כרם – יתרונות:
רכיבים: קמח כוסמין.
מידע על אלרגנים: מכיל גלוטן כוסמין.
סימון תזונתי ל-100 גרם מוצר:
אנרגיה (קלוריות) ....................................... 356
חלבונים (גרם) .......................................... 12.8
סך הפחמימות (גרם) .................................... 77.6
סיבים תזונתיים (גרם) ................................... 8
סך השומנים (גרם) ...................................... 2.9
חומצות שומן רוויות (גרם) ..................... פחות מ-0.1
חומצון שומן טראנס (גרם) ..................... פחות מ-0.1
כולסטרול (מ"ג) ................................ פחות מ-2.5
נתרן (מ"ג) .............................................. 4.3
אפר (גרם) ............................................... 2
רטיבות (גרם) ............................................ 4.7
מתכון ללחם כוסמין מלא:
450 גרם קמח כוסמין מלא
30 גרם שמרים טריים
1 כפית סילאן ללא תוספת סוכר או 1 כפית סוכר קנים אורגני
1 כף שמן זית
1 כפית מלח
400 מ"ל מים בטמפ' החדר
אופן ההכנה: מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים ומעבדים כ-5-7 דקות, מוסיפים את הסילאן או סוכר הקנים, שמן זית ומלח. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, יוצרים גליל ומעבירים לתבנית אינגליש קייק, מתפיחים עוד כשעה. לאחר מכן מכניסים לתנור שחומם מראש בטמפ' של 180 מעלות כ-30-40 דק'.
כשר פרווה בהשגחת בד"צ "בית יוסף" מיסודו של מרן מאור ישראל הגאון רבי עובדיה יוסף זצוק"ל וכשר למהדרין בהשגחת הרבנות האזורית שומרון
תכולה: 1 ק"ג.
ארץ ייצור: ישראל
ניתן להשיג גם קמח כוסמין לבן של כרם
אין עדיין חוות דעת.